Száz százalékos tisztaságú olajokkal a nemes célokért

Mindig is azt vallottam, hogy nincs is annál szebb és kielégítőbb az életben, ha az ember a hivatásában teljesen ki tud teljesedni. Ennél már csak az a fantasztikusabb talán, ha a munkája, a hivatása mellé megtalálja azt a hobbit is, ami teljesen kikapcsolja, és regenerálja, hogy mindig újult erővel léphessen másnap tovább. Azt pedig már feltételezni sem mertem régebben, hogy vannak olyan emberek is, akik ezt a kettőt képesek ötvözni, magyarán a hivatásukat és a hobbijukat – melyek néha látszólagosan teljesen ellentmondó, egymással nem megférő dolgok – össze tudják egyeztetni, sőt kiegészíteni az egyiket a másikkal.

Büszkén jelenthetem, hogy saját magam legnagyobb meglepetésére is, de mára nekem sikerült véghez vittem ezt a feladatot! A munkámban is jelen van a hobbim. A munkám, a hivatásom ugyanis szociális munkásként az, hogy hajléktalanokkal foglalkozzak. A napi segítésükön túl gyakran szervezek gyűjtéseket is számukra. Ilyenkor mindig elképedek az emberek empatikus hozzáállásán és azon az összefogáson, amely ilyen alkalmakkor képes megvalósulni. Igazából ezek a gyűjtések nem szimplán egyoldalú adománykérések szoktak lenni… A munkatársaimmal alakítottunk ugyanis egy kis csoportot, ahol különféle kézműves termékeket készítünk hobbiból. Például én imádok fürdőbombákat és más kozmetikai termékeket, krémeket készíteni. A kolléganőim ellenben a gyertya készítésben teljesedtek ki. A munkánkon kívül azt köt bennünket össze, hogy ezek a kis tárgyak, amiket létrehozunk – legyen szó krémekről, vagy tisztálkodószerekről, esetleg gyertyákról – minden esetben nagyon szépek és illatosak, tökéletesen kivitelezettek, mindemellett teljesen természetes alapanyagokból állnak. Ezeket az alapanyagokat pedig mindannyian a Pipereporta webshopjáról szerezzük be, ahol meg is lehet tanulni ilyesmiket készíteni!

Ezeket a kis tárgyakat egy előre meghirdetett időpontban, valódi kézműves vásári hangulatot teremtve kínáljuk a hozzánk ellátogatóknak – természetesen jelképes áron, melyből a hajléktalanoknak ruhákat, élelmiszert vásárolunk. A termékeink legfőbb alapanyagát pedig a száz százalékban természetes összetevőkből álló illóolajok alkotják.

A pipereporta.hu webshopja egy nagyon egyszerűen átlátható, keresés, valamint rendelés szempontjából is praktikus webfelülettel rendelkezik. A természetes összetevőjű illóolajok a következő linken találhatók meg: https://www.pipereporta.hu/spl/450267/Illoolajok-100-tisztasagu . A kínálatot böngészve fantasztikus illatokra és több szempontból is hasznos összetevőkre bukkanhatunk.

Például – a teljesség igénye nélkül – lelhetünk itt borsmenta olajat, citromfű olajat, eukaliptuszfű olajat, levendulaolajat, kámfort és vérnarancs illóolajat. A különféle olajok fotójára kattintva megtalálhatjuk az adatlapjukat, melyen meggyőződhetünk külön-külön is mindegyik terméknél, hogy azok száz százalékos tisztaságú, természetes illóolajok valóban. A pipereporta.hu weboldala a leírásoknál azt is szerepelteti, hogy ezek az illóolajok mind-mind gázkromatográffal kerültek bevizsgálásra. Ez a módszer egy szétválasztáson alapuló analitikai kémiai módszer. A lényeg, hogy ennek az eljárásnak az alkalmazásával nagy valószínűséggel meg lehet állapítani a különféle anyagok valódi összetételét. Ezért elmondható, hogy ha egy készítmény mellett az szerepel, hogy gázkromatográffal került bevizsgálásra az összetétele, akkor megbízhatunk abban, amit állítanak róla, és biztosak lehetünk benne, hogy a termékben valóban a megadott alapanyagok szerepelnek.

A Pipereporta webshopja által forgalmazott illóolajok esetében is megnyugodhatunk, és bátran használhatjuk őket, hisz egy megbízható eljárással is bizonyítottan beigazolódott, hogy valóban természetes hatóanyag koncentrátumból állnak. Nyugodtan megvásárolhatjuk és felhasználhatjuk tehát a: https://www.pipereporta.hu/spl/450267/Illoolajok-100-tisztasagu linken található anyagokat különféle termékekben, úgy mint arckrémekben vagy éppen csak a csodálatos illatokat kihasználandó, illatosító pipere eszközökben, mint például gyertyákban.

A különféle illóolajokkal fantasztikus, nem várt hatást érhetünk el mind fizikai, mind mentális  egészségünkben. A pipereporta webshopjában található illóolajok közül pár példát kiragadva – természetesen a teljesség igénye nélkül: a citrusos illóolajok a friss tiszta környezet, az üde  levegő érzetét keltik. Biztosan sokan kipróbálták már az influenzás, köhögős, orr eldugulós időszakban a citrusos párologtatókat, és érezték, ahogy ezeknek az illatoknak a belélegzésétől egycsapásra megkönnyebbültek, könnyebben vették a levegőt. Ez az érzet nem pusztán csak egy illúzió, ugyanis valóban képesek ezek az illatok fertőtleníteni a légteret, mivel baktériumölő és immunerősítő hatással bírnak. Emiatt tehát nemcsak a különféle gyertyák vagy kozmetikumok készítésekor hasznosak, hanem simán akár a párologtatóba csepegtetve is hasznukat vehetjük.

A citromfűről mindenki tudja, hogy képes oldani a feszültséget. A jellegzetes illatú és ízű, természetes nyugtatóként is használatos, akár kisgyermekeknek is adható teáját is mindenki ismeri és elsősorban emiatt a tulajdonsága miatt fogyasztja. Nos, a citromfű olaja is ugyanolyan hasznos tulajdonságokkal bír, mint a tea. A párologtatóba csepegtetve nyugtató hatással bír, emellett pedig mint minden citrus, frissítő és fertőtlenítő hatással van a légtérre.

A levendula amellett, hogy igazán idilli, franciás, könnyed bájával varázsol el bennünket, még akár masszázsolajként is megállja a helyét görcsoldó és nyugtató hatása miatt. Emellett roppant közkedvelt szappanokban, krémekben, szappanokban való alkalmazása is. A rozmaring olaj nemcsak fűszerként funkcionál sikeresen, hanem hangulatjavító, élénkítő, kreativitást fokozó hatással is rendelkezik. Az eukaliptusz olaj pedig nem csak a szaunázók kedvence, hanem szintén párologtatóba csepegtetve is roppant hasznos tulajdonságokkal bír. Többek között élénkítő, koncentrációt növelő hatással rendelkezik. Kevesen tudják, hogy segít megküzdeni a felső légúti megbetegedésekkel is, valamint a gyulladt izmok frissítésére és fájdalmának csillapítására is remek. És még sorolhatnám őket…

Az illóolajok felhasználása tehát roppant sokoldalú. Kizárólag csak a kreativitásunk képes határt szabni ezeknek a csodálatos alapanyagoknak az alkalmazásában. A pipereporta.hu webshopjáról történő rendelés nagyon egyszerű. Az adott termékek mellett található különféle kiszerelésekre – ez az illóolajoknál 10, 30 illetve 50 mm-ben lehetséges – kell kattintani, majd megrendelni a terméket. Elmondható, hogy felesleges körök nélkül, nagyon gyorsan a kosárba kerülnek a dolgok. Ha pedig valaki még rendelés előtt személyesen is szeretné kipróbálni, megtapasztalni a különféle illatokat, termékeket, például a száz százalékos tisztaságú illóolajokat, akkor azt a Pipere Porta Budapesten, a Jókai Mór utcai boltjában megteheti. Az üzlet ugyanis hétfőtől-csütörtökig, 15 és 17 óra között minden érdeklődőt szívesen lát.

A megrendelt csomagokat a webshop munkatársai két-három nap alatt dolgozzák fel, s juttatják el részünkre az általunk kiválasztott küldési megoldással. Ez történhet GLS futárszolgálattal, házhozszállítással, illetve utánvétes szállítással, avagy a Foxpost igénybevételével, de akár csomagpontokra is kérhetjük a postázást.

A pipeporta.hu webshopja az általuk kínált csodálatos termékeken túlmenően azért is fantasztikus, mert hasznos és okos segítséget nyújt a különféle készítmények elkészítésében is. Ezt az áldásos tevékenységet pedig blogbejegyzések és oktató videók közreadásával teszi meg. A blogok közti témákban például segítséget találunk a szilárd testápoló tömb készítésére, vagy megtalálhatjuk itt a szappan készítés alapjait, valamint a különféle termékek színezésének fortélyait is elleshetjük.

Az érthetően és szemléletesen megalkotott oktató videók segítségével sok-sok termék praktikus, egyszerű elkészítésének titkáról rántják le a leplet. Például megmutatják a habzófürdő bomba készítésének fortélyait, a vegyes lúgozású szappan készítését, valamint bevezetnek glitterfújó szakszerű és eredményes használatának tudományába is.