Fogjunk össze egy élhetőbb jövőért, új fűtésrendszerrel

Sokan úgy tartják, hogy a mai világban már senki sem figyel a másikra. Az igazság szerintem az, hogy az emberben mindig ott volt a tendencia arra, hogy csak elfordítsa a fejét, ha valami rossz dolog történt. Úgyhogy nem érdemes csak a társadalmunkra fogni ezeket a dolgokat. Hanem aktívan tennünk kell az ellen, hogy csak indifferensen állunk egy probléma előtt és hagyjuk megtörténni.

Az ilyen változások pedig kicsiben kezdődnek. Tehát, nem kell rögtön tüntetésekre járnunk, hanem próbáljunk meg legközelebb kicsit jobban odafigyelni a barátainkra. Hiszen sokszor olyan közel vagyunk egymáshoz és mégsem vesszük észre, ha valami mondjuk fájdalmat okozott a másiknak. Ebből pedig rengeteg félreértés és vita születhet, vagy csak egyszerűen elszigetelődés keletkezik. Ez egy mindennapos kihívás, amivel újra és újra szembe kell néznünk, de megéri az eredményért.

Hasonló vállalkozás volt számomra a Víz-víz hőszivattyú telepítése. Már hosszú ideje halogattam a fűtésrendszerem felújítását. Mindig volt valami indok, ami miatt éppen nem akartam belekezdeni. Ennek pedig az lett a vége, hogy a gázfűtésem meghibásodása miatt fűtés nélkül maradtam pont télvíz idején. Azonnal találni akartam valami megoldást és szerencsére a Fűtés Rendszerek oldalán szembejött velem a víz-víz hőszivattyú kiírás. Alapból nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz, úgyhogy kételyek között vetettem bele magamat ekkor még az informálódásba.

Nem kellett volna azonban ennyire aggódnom, mivel a Fűtés Rendszerek oldala pont az olyan felhasználókra lett kialakítva, mint én. Tehát, nem kell attól félnünk, hogy elveszünk majd a bonyolult menüpontok között. A kezdőlapon nagyon hasznos infókat lehet elérni a céggel kapcsolatban és itt áttekinthetjük azt is, hogy milyen fűtésrendszerek elérhetők náluk. Ezt már csak érdekességből is érdemes végigtekinteni, mivel le fogja döbbenteni az embert, hogy már milyen forradalmi megoldások vannak. Rengeteg elektromos alapú fűtésrendszert lehet igényelni náluk, engem azonban továbbra is a víz-víz hőszivattyú érdekelt a legeslegjobban.

Ehhez is volt egy külön tájékoztató, amit egyszerűen úgy tudtam elérni, hogy rákattintottam a „víz-víz hőszivattyú” feliratra. A leírás maga nem volt túl hosszú, viszont minden főbb dolgot tartalmazott, amit érdemes tudni a felhasználónak egy ilyen hőszivattyúról. Sosem voltam jó fizikából, de a Fűtés Rendszerek olyan nyelvezettel dolgozott, amely mellett ez nem volt probléma. Nagyon hálás voltam ezért, hiszen egy víz-víz hőszivattyú telepítése nem kis pénzembe kerül. Úgyhogy nagyszerű, hogy nem vakon kellett belemennem egy ilyen beruházásba.

Víz-víz hőszivattyú

Legnagyobb meglepetésemre még arra is kitért a Fűtés Rendszerek, hogy a víz-víz hőszivattyú rendszernek milyen hátrányai lehetnek esetlegesen. Erre egyáltalán nem számítottam, hiszen a cégek nagyrészt sötétben akarnak tartani az ilyen dolgok kapcsán. Így azonban pontosan fel tudtam mérni a helyzetemet és tudatos döntést hozhattam arról, hogy a víz-víz hőszivattyú valóban megfelel-e az elvártaknak és elképzelteknek.

Onnantól, hogy megtudtam, hogy a víz-víz hőszivattyú alapból megújuló energiákra támaszkodik, nem volt szükségem már több indokra. Hiszen ezzel egyszerre segíthetek a Földünk jövőjén és még a hónap végén sem kell annyit fizetnem majd fűtésre. Most már csak annyi érdekelt, hogy hol lehet felvenni velük a kapcsolatot.

A telefonszámot sem kellett nagyítóval keresnünk, ha így döntöttünk, hogy kontaktolunk velük, úgyhogy pár kattintással meg is tudhattam mindent én is róluk. Meglepően hamar kaptam egy időpontot, a szakemberek pedig ingyen felmérték, hogy van-e lehetőség nálam víz-víz hőszivattyú telepítésére. Az eredmény szerencsére „igen” volt, úgyhogy nemsokára már be is üzemelték az új fűtésrendszeremet.