Erdőtakarítás önkéntesekkel a kerületi közösség szervezésében

Ezen a hétvégén elindultunk egy húszfős csapattal erdőtisztításra. Önként jelentkeztünk, hogy részt veszünk a kerületünkhöz tartozó erdőben található szemét összegyűjtésében. Nagyon örülök, hogy ilyen kezdeményezés történt a környezetemben és elég sokan jelentkeztek erre az akcióra. A mi csapatunk ebédszünetig tervezte a kijelölt terület bejárását, és közben élénk beszélgetésbe elegyedtem olyan, a környékemen lakó emberekkel, akikkel eddig még nem ismertük egymást.

Miközben gyűjtöttük az eldobott palackokat, ételmaradékokat, hangosan felsóhajtottam, hogy a munkahelyemen is jó lenne, ha valamit változtatnánk a takarítási módon, mert minden kolléga elégedetlen a jelenlegi állapottal.

Az előttem hajladozó középkorú hölgy megállt, és hozzám szólt. Ajánlja a következő weboldalt a figyelmembe: https://greenwaykft.hu/berles. A munkahelye ettől a cégtől bérli a takarítógépeket, és maximálisan elégedettek az eszközökkel, amelyeket a rendelkezésükre bocsátottak. Érdekelt, amit mondott, gyorsan bejelöltük egymást Facebook-on, majd kértem, hogy küldje át a linket, nehogy elfelejtsem továbbítani a főnökömnek.

Otthon megnyitottam a https://greenwaykft.hu/berles weboldalt és komolyan felkészültem a bérleti szolgáltatásaiból. Az igényeinknek megfelelő takarítógépet választhatnánk. Az üzemeltetéssel járó költséget a greenwaykft.hu vállalja. Az, hogy ez miként is áll össze, tételesen levezeti a greenwaykft.hu oldalán olvasható leírás: az ügyfél részéről nincs kaució, teljeskörű szervizt vállal a bérbeadó. Részünkről nincs szükség egy hatalmas beruházásra, és huszonnégy órás szervizkiszállást vállalnak. Amennyiben megszűnik a munkaterület, minden további költség nélkül visszaveszik a gépeket. Valóban nagyon jó kondíciókat kínálnak, és közben prémium márkájú gépeket bocsájtanak a rendelkezésünkre.

Egy jó kis grafikonon is konstatálták a vásárlás és bérlés közötti költség tervezés dinamikáját. Míg egy jelentős beruházás meglehetősen hullámzóan térül meg, mert a folyamatos értékcsökkenéssel is számolni kell, addig a grafikon is nagyon jól látható módon a bérlés esetén folytonosságot és egyenletességet láthatunk. A vásárlás után váratlan szervizköltségekkel is érdemes kalkulálni, ami további fenntartási nehézségeket állíthat elő. A bérlés során mentesülünk a szervizköltségektől és és az üzemeltetéssel járó kiadásoktól.

A vásárlás ellen szóltak az alábbi érvek: túl nagy beruházás, garancia időn belül is magas szerviz díjak, megváltozott igény esetén nem lehet géptípust cserélni, el kell látni az üzemeltetési feladatokat, hosszú a várakozás szervizidőpontokra.

A bérlés mellett szól a fix havi díj, és hogy azonnali költségként elszámolható. Rugalmasan kezelik a géptípus váltást, az üzemeltetés terhe alól is mentesül a bérlő. Huszonnégy órán belüli szervizszolgáltatást biztosítanak, nulla forintos szervizdíjjal. A kiszállás, az alkatrészek, a munkadíj mind a tulajdonost terhelik. Ha már nem tudják a gépet használni, vagy nincs rá szükség, egyszerűen csak visszaadják.

Összességében tervezhető és egyenletes költségek mellett magas színvonalú szolgáltatást, és kimagasló minőségű takarítógépeket biztosítanak az ügyfelek részére. Betanítást is vállalnak a gépek kezeléséről, illetve az üzemeltetéséről oktatást tartanak.

Ajánlják azok számára, akik nem terveznek horribilis összegű beruházást, vagy nem áll rendelkezésükre megfelelő összeg a gép vásárláshoz. Azok számára is megfelelő választás a greenwaykft.hu, akik kiszámolható havi költségekkel szeretnének tervezni. Továbbá azok számára is megfelelő választás, akik szeretik a kényelmes megoldásokat, a rugalmas szolgáltatókat. Akik egy-egy alkalomra, nagytakarításra szeretnék kipróbálni a csúcsminőségű takarítógépeket, szintén nagyon jó helyen járnak.

Mire a lap aljára értem, már biztos voltam abban, hogy ránk lett szabva ez a szolgáltatás. Gyorsan átküldtem https://greenwaykft.hu/berles linket a főnökasszonyomnak, hogy hétfőn beszéljünk a témáról.

Hihetetlen napon vagyok túl. Az önkéntes erdőtakarítás eredménye az lett, hogy hamarosan az irodánk is ragyogni fog a tisztaságtól.