MÚOSZ

Magyar Újságírók Országos Szövetsége

A  MÚOSZ egyesületi formában működő független szakmai, érdekvédelmi, érdekképviseleti és kulturális szervezet, amelynek elsődleges célja tagjai munkavégzéssel kapcsolatos érdekeinek érvényesítése és megvédése. A MÚOSZ - melynek elődjét, a Budapesti Újságírók Egyesületét 1896-ban Mikszáth Kálmán részvételével alapítottak -, kiáll a sajtószabadság érvényesülése mellett és őrzi a magyar újságírás erkölcsi tisztaságát és hagyományait.

A szövetség Budapesten, az Andrássy út egyik legszebb villájában, a Magyar Sajtó Házában működik. A MÚOSZ mintegy 6000 taggal rendelkezik, a tagok között számos neves újságíró és médiasztár található, a tagság harmada vidéki tollforgató.

A MÚOSZ tagja lehet, aki legalább két éve valamely elektronikus vagy írott sajtóterméknél szerkesztő, fotóriporter vagy újságíró, illetve vállalkozó újságíró, ha legalább két éve publikál vagy szerkeszt. A tagfelvételt külön bizottság bírálja el. Hasonló testületek munkálkodnak az újságírók érdekeinek védelmében, illetve sajtóetikai kérdések megvitatásakor.

A világ számos pontján elismerik azt az újságíró-igazolványt, amelyet a szövetség tagjai kapnak. Az igazolvánnyal vásárlási kedvezmények is igénybe vehetőek. A MÚOSZ partnerei közt található - többek között - a T-Com, a T-Online, a T-Mobile és a T-System.

A MÚOSZ több sajtószakmai díjat is gondoz, ezek közül a legrangosabb elismerés az Aranytoll, amelyet hagyományosan a sajtónapi rendezvényen adnak át. A szövetség kiemelt figyelmet fordít a szociálisan hátrányos helyzetű újságírók támogatására a Szolidaritás Alapítványon keresztül, illetve a pályakezdő újságírókra Diák és Ifjúsági Újságírók Egyesületével és a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesülettel közösen.

A fővárosi és vidéki közélet meghatározó állomásának számítanak a MÚOSZ báljai, amelyeknek tiszta bevétele jótékonysági célokat szolgál.

A MÚOSZ szakmai hírportált és elektronikus hírlevelet működtet, és megjelenteti meg a MÚOSZ Évkönyvet, amely a médiaszakemberek kézikönyve


Keresés

Hírlevél

Név:

E-mail:

Jótékonyság || újság a jóról, a civilekről

www.facebook.com/jotekony.info

2016/2. GNH-közjó különszám

2016/1. téli szám


2015. nyári szám


2014/2. téli szám

2014/1. nyári szám

2013. decemberi szám

2013. októberi szám

2013. szeptemberi szám

2012. szeptemberi (1. szám)

az első Jótékonyságsziget (BNV-n) kiadványaként született meg, benne 4 oldalas civilkommunikációról szóló szakmai melléklettel


SZERVEZŐ


FŐTÁMOGATÓ


TÁMOGATÓK
SZAKMAI PARTNEREK

MÉDIATÁMOGATÓK
CivilKomP copyright HR&PR Humán Programiroda