Hírek

2015.12.17

JÓTÉKONYSÁG téli-ünnepi szám

ízelítő

Böjte Csaba: A világot soha nem a "nemek", hanem az "igenek" viszik előre.

-ezzel a mottóval jelenik meg 2015. karácsonyán a téli-ünnepi Jótékonyság-

Ízelítő a tartalomból

2016-os programsorozatot indítunk el azzal a közjóról, az örömteliség megéléséről és nyelvéről készült interjúsorozattal, amiben közéleti szereplők mondják el véleményüket.

Részlet az egyik gyöngyszemből, a 'Legyünk igazán jók!' címmel Dr. Surján László orvos-politikussal készült interjúból:

A korábbi népjóléti miniszter válasza arra a kérdésre, hogy mitől változhat a panaszkodás: "Olyan társadalmat kell építenünk, ahol a panaszkodók vigaszt, a rászorulók meg segítséget kapnak. A segítésnek nem az alamizsna a lényege, hanem az esélyteremtés. Az alamizsna nem annak a legfontosabb, aki kapja, hanem annak, aki adja."
És a kérdésre, hogyan legyünk igazán jók és ne csak sóvárogjunk a jó után: "Aki már sóvárog, az jó úton van. A többség nem a jó, hanem a javak után sóvárog. Aki hisz abban, hogy valamikor számot kell adnia a tetteiről, annak a sóvárgása arra irányul, hogy ezen a megméretésen jól szerepeljen. Aki nincs így a természetfelettibe bekötve, az is megtapasztalja egy-egy önzetlen jó cselekedete után a felszabadultság, a megnyugvás érzését: ma valami jót tettem."
A teljes interjú hasonló, építő, felemelő gondolatokkal van teli.

További interjúk a közjóról

Bartha Lajos bankszakember, Bátori Zsuzsanna testtudat szakértő, Bozzai Lajos személyiségfejlesztő, Dr. Czafrangó János közgazdász, Dede Éva pszichológus-agressziókutató, Dr. Gulyás Kálmán mediátor, korábbi egyházi és civilkapcsolati államtitkár, Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár, Fr Ungvölgyi János templomos lovag, civilszervezeti képviselő, Vasné dr. Egri Magdolna marketing-közgazdász, valamint kommunikációs tanácsadók Görög Mária szerkesztő-riporter és Vajda Márta újságíró-szerkesztő is elmondják gondolataikat a témáról.

Jótékony olvasmányok az ünnepi újságban még

Ferenc pápa bolíviai beszédéből részlet, amiben arról beszél, hogy az igazi változásokat az "ész és a szív" összehangolásával lehet csak elérni. Böjte Csaba testvér egyszerű emberi javaslata a bevándorláskérdés megoldására. Batári Gábor teológus „Mindennek rendelt ideje van” igemagyarázata, Karinthy Frigyes: Laza lelki tartás... nagyszerű publikációja, ami 1934-ben a Pesti Naplóban jelent meg, a ma emberének is aktuális gondolatokat fogalmaz meg.

Civil szervezetek és cégek programjairól, jótékonysági-eseményeiről, szeretet-projektjeiről és néhány aktuális civil-szakmai, közéleti hírről is tudósítunk.

Címlapon Saint-Exupery: Fohász, hátoldalon Dr. Gelléri Ágnes pszichológus-költő Kiskarácsonya és több oldalon más szellemi csemegék, tarka-barka jóságok, boldogság-bonbonok szépítik meg az idei ünnepet.

Szeretjük, szeretettel ajánljuk az újság minden oldalát!

Digitális formában: 2015. december 23.
Nyomtatott változat: újév köszöntő interjúkkal kiegészítve 2016. január végén

A Jótékonyság 2016. márciustól  magazin formában jelenik meg több támogató, mecénás kívánságának eleget téve a formaváltással.

Korábbi Jótékonyság újságok digitális formában lapozhatók: http://www.civilkomp.hu/


Áldott, szép karácsonyt, vidám év végét, jótékony újévet kívánunk! a szerkesztők

Keresés

Hírlevél

Név:

E-mail:

Jótékonyság || újság a jóról, a civilekről

www.facebook.com/jotekony.info

2016/2. GNH-közjó különszám

2016/1. téli szám


2015. nyári szám


2014/2. téli szám

2014/1. nyári szám

2013. decemberi szám

2013. októberi szám

2013. szeptemberi szám

2012. szeptemberi (1. szám)

az első Jótékonyságsziget (BNV-n) kiadványaként született meg, benne 4 oldalas civilkommunikációról szóló szakmai melléklettel


SZERVEZŐ


FŐTÁMOGATÓ


TÁMOGATÓK
SZAKMAI PARTNEREK

MÉDIATÁMOGATÓK
CivilKomP copyright HR&PR Humán Programiroda