Hírek

2015.11.09

A hit energiái

Elgondolkodtató

A hit egy olyan mágikus eszköz, melynek minden ember birtokában van.

Némelyek talán azt gondolják, hogy a vallásos emberek privilégiuma, de bármely vallásról is legyen szó, azok mind a hit valamely manifesztációja után nyertek csak jogosultságot. A hit lényegi ismérve, hogy megelőz minden tapasztalást, „a priori” módon a képzeletből formál fogalmakat és a fogalmak útján nyer tapasztalást.

Az, hogy egy ember hite mennyire determinált, nehéz megválaszolni. A hit ismérveit tekintve azt mondhatnánk, hogy a személyiség nem más, mint egy adott ember hitének megtestesülése, de helytelenül járnánk el, ha nem vennénk figyelembe azon kívülről ható tényezőket, melyek a múltban befolyásolták egy ember hitét, és ez által viselkedését. A mágia mégis ott lép életbe, ahol az ember felismeri, hogy saját hite összefüggésben van a dolgok létrejöttével, méghozzá olyan módon, ahogy a jelen összefüggésben lehet a jövővel.

A determináció ott végződik, ahol az ember tudatára ébred a hit konstruktív voltának. A tudatosodás legfontosabb lépcsőfoka ez az ismeret. A hit tudatlan megélése ugyanis nem konstruktív, sőt általában dogmatikus, naiv és korlátozott. A hitetlenség abból a tapasztalásból fakad, hogy az embernek nem sikerül megélnie a hit konstruktív voltát. Minden sikertelen manifesztáció elemészti azt az energiát, amivel neki próbálna rugaszkodni a következő lépcsőfoknak.

Forrás: Gergó Dávid


Keresés

Hírlevél

Név:

E-mail:

Jótékonyság || újság a jóról, a civilekről

www.facebook.com/jotekony.info

2016/2. GNH-közjó különszám

2016/1. téli szám


2015. nyári szám


2014/2. téli szám

2014/1. nyári szám

2013. decemberi szám

2013. októberi szám

2013. szeptemberi szám

2012. szeptemberi (1. szám)

az első Jótékonyságsziget (BNV-n) kiadványaként született meg, benne 4 oldalas civilkommunikációról szóló szakmai melléklettel


SZERVEZŐ


FŐTÁMOGATÓ


TÁMOGATÓK
SZAKMAI PARTNEREK

MÉDIATÁMOGATÓK
CivilKomP copyright HR&PR Humán Programiroda